Кој ќе го освои мандатот за нова Влада?
Foto

Кој ќе го освои мандатот за нова Влада?

Часовникот отчукува - кога Заев ќе ја официјализира оставката - што понатаму? Кој може со политичка тежина, искуство и знаење да го замени? ВМРО-ДПМНЕ најавува ново парламентарно мнозинство. Кој ќе го освои мандатот за нова Влада? Малите партии се клучни - каде ќе се приконат? Преспанскиот договор на разнишани позиции. Кризата се продлабочува.

Гости: Горан Милевски - лидер на ЛДП, Маја Морачанин - лидерка на ДОМ и Драган Ковачки - Извршен комитет на ВМРО-ДПМНЕ.

0 Коментари

Остави коментари