Кој и зошто посакува прекин на разговорите Скопје - Софија?

Илинденецот Делчев напуштен во Македонија, присвоен од Радев. Петков и Ковачевски како слободни стрелци - секој со своја приказна за ванчомихајловизмот.

Кога политичарите ја креираат иднината, имате затишје пред бура. Кој и зошто посакува прекин на разговорите Скопје - Софија?

Приватните болници се нафатираа со капитал, јавното здравство само регрутна база. Зошто расте недовербата кон лекарите во Клинички, а се зголемува барањето за приватно лекување?

Кога болните ќе се транспортираат со хеликоптери? Прва приватна брза помош.

Моџо го прекина штрајкот и вечерва како штрајкбрехер се засолни во Трилинг.