Кој е виновен за дивите депонии?
Foto

Кој е виновен за дивите депонии?

Зимата ни чука на врата, грејната сезона само што не почнала. Дали ќе се најде чаре за загадениот воздух? А депониите не бираат ниту годишно време, ниту место. Загадуваат постојано и се’ што може да биде загадено. 

Русино денеска повторно гори. Како да се справиме со ѓубриштето? Кој е виновен за дивите депонии? Државата или несовесните граѓани? Зошто казнената политика не вродува со плод?

0 Коментари

Остави коментари