Кој е и кому му припаѓа Венко Марковски?
Foto

Кој е и кому му припаѓа Венко Марковски?

Кој е и кому му припаѓа Венко Марковски? Поет на првата песна на македонски литературен јазик, иницијатор на АСНОМ и на Главниот штаб на партизанската војска Досидент или предавник на македонската кауза по бегството во Софија каде е член на бугарската академија и ја опеа бугарската држава од 9тиот до 20тиот век. Диме Ратајковски, новинар и автор на документарниот филм за Венко Марковски.

Во Трилинг и  ексклузивни кадри од филмот за Венко Марковски.

Во Трилинг и предизборна анализа за Албанија и какви беа ефектите од либералниот  пристап на Шведска во справувањето со Ковид 19.

0 Коментари

Остави коментари