Кои се јавните и тајните сили кои ја туркаат земјава од трасираниот пат кон Запад?
Foto

Кои се јавните и тајните сили кои ја туркаат земјава од трасираниот пат кон Запад?

Од сигурно - вересија, од извесност - неизвесност, од безбедност – несигурност. Какви и кои се јавните и тајните сили кои ја туркаат земјава од трасираниот пат кон Запад? НАТО е обезбедено, но има и гласови кои бараат воена неутралност, најмоќната светска сила се мобилизира од Вашингтон и врши притисок врз Елисејската палата да ја прифати малата Македонија во Унијата. Домашните задачи пак едно напред, два назад, криминал, корупција, незадоволство.

Дебатираме со Ванчо Шехтански од ТМОРО, Исмет Рамадани, советник на премиерот за евроинтеграции и Благојче Атанасовски, политички аналитичар.

0 Коментари

Остави коментари