Коалицијата на ГРОМ ги објави носителите на изборните листи

Коалицијата Храбро за Македонија вечерва до Државната изборна комисија ги достави листите за пратеници во сите шест изборни единици, објави вечерва лидерот на ГРОМ и претседателски кандидат Стевчо Јакимовски.

„Вечерва имавме Централен одбор и без какви било забелешки едногласно беше усвоена листата за сите шест изборни единици. На изборните листи имаме и доктори на науки, имаме угледни доктори, хирурзи, имаме луѓе од различни области кои можат да бидат вистински репрезенти на граѓаните на Република Македонија од нивните средини. Она за што ќе се залагаат луѓето кои се на овие шест изборни листи се реформа во образованието, реформа во здравството и реформа во државната администрација“ изјави Јакимовски пред Државната изборна комисија.