Климатските промени се новата дебата на светските сили

Климатските промени се новата дебата на светските сили. Некои се повлекуваат од борбата, некои се силат, но, сите сакаат да ја подобриме животната средина, особено откако ни се истопија милиони тони мраз, а ни изгореа и сериозни шумски површини. Зошто политиката ја стави во спин-машината и Грета Тунберг, откако покрена цело движење за спас на Земјината топка?

Во „Коментар со Огнен Јанески“ во фокус се климатските промени. Гостува проф. д-р Димитар Димитров.