Климатските промени го десеткуваа родот со ајварка на отворено

Климатските промени го десеткуваа родот со ајварка на отворено во струмичко. Цели површини со црвена пиперка се оштетени од последните поројни дождови. 

Земјоделците велат дека производството на отворено станува сѐ повеќе проблематично. Конзервните фабрики, пак, велат дека имаат доволно суровини бидејки се користат пиперки и од под пластеници...