Ќучук: Софија нема да ги промени позициите и после изборите во март
Foto

Ќучук: Софија нема да ги промени позициите и после изборите во март

Нема потреба од инволивеање на третта страна во преговорите Македонија - Бугарија и не верувам дека два блиски народи би сакале прашањето за Гоце Делчев да се интернационализира.

Факт е дека се нарушени односите и дека не се спроведува договорот од 2017, но исто така е факт дека македонската страна не треба да очекува дека и по изборите во Софија ќе дојде до промена во бугарските позиции вели известувачот Илхан Ќучук во интервју за утрешен Трилинг.

0 Коментари

Остави коментари