Ќе се делат ли повторно пари за ранливи категории на граѓани?
Foto

Ќе се делат ли повторно пари за ранливи категории на граѓани?

Пост-празнично, власта го финишира петтиот по ред економски пакет за поддршка на приватнит сектор. За кого ќе има пари, бенефиции, поволности? Помеѓу ветеното и оствареното? Колку средства се искористија од досегашните пакет мерки? Ќе се делат ли повторно пари за пензионери, за невработени, за ранливи категории на граѓани? Од рецесија во позитивна зона. Што ќе ија излвлече и повлече економијата од дното?

Дебатираа Крешник Бектеши, министер за економија, Данела Арсовска Сојуз на стопански комори и стопанственикот Мендерес Кучи.

0 Коментари

Остави коментари