Ќе постапува ли обвинителството за случајот „Надзор на Бехтел и Енка“?

Премиерот Димитар Ковачевски го повика обвинителството да отвори постапка за да се знае дали сè е законски и легално со изборот на надзорот за коридорите 8 и 10.

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ вели дека не очекува обвинителството да отвори случај, но порачува дека следната влада ќе се занимава со тендерот за супервизија и надзор.