Ќе омекне ли Софија после силниот притисок на САД?
Foto

Ќе омекне ли Софија после силниот притисок на САД?

Џо Бајден ги стави и противниците на Преспанскиот договор на американската црна листа. Опозицијата почна со блокади на градовите со тврдење дека Владата подготвува предавство со Бугарија, Заев враќа дека не му се јасни блокадите и дека Мицкоски го има португалскиот предлог на маса. Што значат бугарските барања за правни гаранции за спроведување на договорот со Македониј? Ќе омекне ли Софија после силниот притисок на САД?

Гости се поранешните амбасадори Ивица Боцевски и Нано Ружин.

0 Коментари

Остави коментари