Ќе одговори ли светот на заканата од вештачката интелигенција?

Ќе одговори ли светот на заканата од вештачката интелигенција? Колку се имуни граѓаните и дали се отвора нова можност за дединформации и лажни вести и дали може регулација на вештачката интелигенција да се спречат негативните појави? Овие прашања се отворија на светскиот конгрес на интернационалниот прес институт. За ТВ 24 од Виена известува Александар Тодески.