Ќе најдат заеднички јазик Управата за водење на матични книги и Министерството за финансии?

Членови на Независниот синдикат на Управата за водење на матични книги, денеска протестираа пред Министерството за финансии со барање да остварат средба со претставници на Министерството.

Гости се Марјан Ристевски од КСОМ, Блерим Абази директорот на управата за водење на матични книги и Јован Андоновски заменик народен правобранител

Во вториот дел гости се отец Ивица Тодоровски и Даријан Сотировски директор на Комисија за односи со верските заедници и религиозни групи.