Ќе издржи ли преоптоварениот здравствен систем?
Foto

Ќе издржи ли преоптоварениот здравствен систем?

Најмладиот пациент со тешка клиничка слика од коронавирусот има само 19 години. Третиот бран покоси стотици луѓе, заболуваат се помлади пациенти. Ќе издржи ли преоптоварениот здравствен систем? Смртноста во Македонија останува меѓу највисоките во Европа и светот. Каде е проблемот? Во терапијата, капацитетите, знаењето или статистиката? Конечно почна посериозна вакцинација во земјава. Контроверзите кон вакцините и отпорот кон имунизацијата се зголемуваат. Има ли решение за крај на пандемијата?

На Светскиот ден на здравјето, во тешка здравствена криза разговараме со докторите Злате Мехмедовиќ и Петар Атанасовски.

0 Коментари

Остави коментари