Ќе има ли промени во курсот на државата?

Промени во партиите на владејачката коалиција, затишје во опозицијата. Како најновите кадровски ротации во партиите ќе донесат нов квалитет во општествените политики? Ќе има ли промени во курсот на државата? Дали критиките на дел од граѓанското општество за начинот на практицирање на власта го натераа премиерот и лидер на СДСМ за поголеми резови, или станува збор за шминка која не може да го смени менталитетот во владеењето и креирањето политики?

На оваа тема дебатираа со Александар Кржаловски од МЦМК, професорот Самоил Малчески и аналитичарот Пеѓа Арсовски.