Ќе има ли пари за пензии, плати, социјални трансфери, за подршка и помош на приватниот сектор?
Foto

Ќе има ли пари за пензии, плати, социјални трансфери, за подршка и помош на приватниот сектор?

Трошењата на државата надминуваат фантастични 4 милијарди евра. Рекордно најдлабока дупка во државната каса од 8,4 отсто. Пад на економијата за 4,4 проценти. Скроен е ребалансот на кризниот буџет. Дали граѓаните и фирмите треба мирно да спијат, барем до крајот на годинава? Ќе има ли пари за пензии, плати, социјални трансфери, за подршка и помош на приватниот сектор? Се стега ременот околку државните задолжувања. Со кои пари ќе се делат платежни картички, ќе се субвеницинираат плати во приватниот сектор, ќе се даваат грантови на ноќни клубови, туристички агенции, игротеки? Годинава завршува, на врата тропа новата. Со ризици за нов ковид 19 бран дали власта има резервен план за тешките денови кои демнат во 2021та? Аргументите ги соочуваат Крешник Бектешки министер за економија, Елми Азири Алијанса за Албанците и Димче Арсовски ВМРО-ДПМНЕ.

0 Коментари

Остави коментари