Ќе добие ли земјава зелено светло за отпочнување на преговорите со Унијата?
Foto

Ќе добие ли земјава зелено светло за отпочнување на преговорите со Унијата?

Напнато до самиот крај. Ќе добие ли земјава зелено светло за отпочнување на преговорите со нијата? Силните пораки на адреса на земјава за европската перспектива не беа доволни за Франција. Париз ја кочеше Македонија и во 2005, но Жак Ширак попушти последната вечер. Ќе се повтори ли историјата со Макрон? Дали француското топло-ладно уште еднаш ја покажа линијата на поделба во ЕУ?

Во 24 Отворено дебатираат: Екс премиерот Владо Бучковски, Симонида Кацарска од Институтот за европска политика, Сашо Клековски од македонскиот центар за меѓународна соработка и универзитетскиот професор Шпетим Љатифи.

0 Коментари

Остави коментари