Киненова со филмови на тв 24
Foto

Киненова со филмови на тв 24

„Прво филм“ е мотото на меѓународен филмски фестивал Киненова кој годинава официјално ќе се одржува од 8-ми до 18-ти октомври.

Фестивалот изобилува со најбогата програма досега, а новост е што во текот на целиот месец ќе се емитува на телевизија 24 од 1 до 31 октомври.

Распоред на емитување на филмови

05.10.2020 (понеделник )

Патот до Ла Паз

 

6.10.2020 (вторник )

Прасето

 

07.10.2020 (среда )

Мажите не плачат

 

08.10. 2020 ( четврток )

Интервју со Бранка Катиќ 

21.45 - SUPERNOVA

 

09.10.2020( петок ) 

21:05 - DEFUNCT 

23:15 - EASTERN

12:40 - IRONBRIDGE

 

10.10.2020 (сабота)

18:00 - HER JOB

21:05 - JUST 6,5

23:30 - MATER/MOTHER

 

11.10.2020 (недела) 

18:00 - MENESE

21:05 - YULI

23:15 - Tetovo

 

Twilight / Biljana

ПОСВЕТЕНО НА

БИЛЈАНА

ГАРВАНЛИЕВА

 

12.10.2020 (понеделник) 

 18:00 - Тутуноберачката -

документарен

филм на Билјана

Грванлиева;

ПОСВЕТЕНО НА

БИЉАНА

ГАРВАНЛИЕВА

 

21:05 - THE

QUEEN OF SPAIN 

23:15 - MARIAM

 

13.10.2020 (вторник) 

21:05 - THE GIRL OF YOUR DREAMS 

23:30 - THE NAME OF THE FLOWERS

 

14.10.2020 (среда) 

21:05 - BELLE EPOQUE

23:15 - SYSTEM CRACHER

 

15.10.2020 (четврток) 

RAY AND LIZ

23:10 - Девојчето што свири на хармоника – документарен филм на Билјана Гарванлиева;

 

16.10.2020 (петок) 

21:05 - FRENZY

23:30 - THE QUEEN OF SPAIN

 

17.10.2020 (сабота) 

21:05 - THE BADGER

23:00 ALBUM

 

18.10.2020 (недела) 

23:15 - A TALE OF THREE SISTERS

 

19.10.2020 (понеделник) 

 MACEDONIAN SHORTS 

 

20.10.2020 (вторник) 

A TALE OF THREE SISTERS

 

21.10.2020 (среда) 

Tetovo Twilight/Biljana Garvanlieva – Macedonia 

ПОСВЕТЕНО НА БИЛЈАНА ГАРВАНЛИЕВА 

 

22.10.2020 (четврток) 

ALBUM

  

23.10.2020 (петок) 

FRENZY

 

24.10.2020 (сабота) 

YULI

JUST 6,5

 

25.10.2020 (недела) 

GLORY

DEFUNCT

 

26.10.2020 (понеделник) 

BROTHERS OF THE NIGHT

Прасето / PIG

 

27.10.2020 (вторник) 

STYX

EASTERN

 

28.10.2020 (среда) 

MEN DON`T CRY/МАЖИТЕ НЕ ПЛАЧАТ

A DECENT WOMAN

 

29.10.2020 (четврток) 

NO DATE, NO SIGNATURE

MENESE

 

30.10.2020 (петок) 

THE GIRL OF YOUR DREAMS

21.30 - SUPERNOVA 

 

31.10.2020 (сабота) 

THE BADGER

HER JOB

0 Коментари

Остави коментари