Километарска колона камиони на граничниот премин Богородица
Foto

Километарска колона камиони на граничниот премин Богородица

Новиот режим на гранично работење што го најави грчкиот министер за цивилна заштита предизвика метеж на возила пред грчката граница. 

Имено, грчките власти воведоа нова мерка за влез во нивната земја, односно брзи ПЦР тестови за сите возачи на камиони на граничните пунктови.

Бугарија веќе реагираше за оваа ненајавена мерка од грчките власти и побара да ги прекине тестовите на возачите на камиони на нејзината граница. Според Бугарија, ова е во спротивност со регулативите на ЕУ.

0 Коментари

Остави коментари