Холандија ќе ѝ стави вето на Бугарија за влез во Шенген зоната - бугарските власти со остри реакции

По одлуката дека Холандија ќе ја блокира Бугарија за влез во Шенген зоната на следниот совет на ЕУ на 8 декември од официјална Софија порачуваат дека холандија испорачува европски цинизам.