Херојот и ужасот

Дени О'Брајан е полицаец кој сака да работи сам и никогаш не чека засилување. Во Лос Анџелес, О'Брајан се обидува да го фати озлогласениот Сајмон Мун, познат и како Теророт. Сајмон е сериски убиец на жени. О'Брајан успева да го уапси Сајмон, кој случајно се лизга од скала и паѓа. Полицијата, апсењето му го препишува на О'Брајан и во Л.А. тој го добива прекарот „Херој“. Симон е одведен во затвор. Кога д-р Хајвотер оди да го посети, тој бега пресекувајќи ги решетките од ќелијата. Потоа краде комбе за перење алишта со туркање и го стартува, но ја губи контролата и излетува со возилото. Кога медиумите дознаваат за несреќата, тие го прогласуваат Сајмон за мртов. По три години, убиствата повторно почнуваат.