Халили за тв 24: Отворен Балкан не е добра и продуктивна работа
Foto

Халили за тв 24: Отворен Балкан не е добра и продуктивна работа

Мухамед Халили поранешниот заменик министер за надворешни работи во емисијата 24 анализа истакна дека првата заедничка владина конференција меѓу Македонија и Косово, смета дека е најголем учинок за државата. На тој начин ќе се приближуваат ставовите кои се заеднички во целиот регион.

- Тоа што овие две влади не нашле заеднички јазик околу мини шенгенот или Отворен Балкан, тоа е нормална работа, зошто секоја држава си ги гледа своите интереси и така ја гради политиката. Сметам дека Отворен Балкан не е добра и продуктивна работа, зошто му се овозможува на Вучиќч да се истакнува како лидер на целото движење. - вели Халили.

0 Коментари

Остави коментари