Хаџи-Јанев: Зошто баш сега е нападот во Москва?

Можеше ли да се избегне нападот во Москва, доколку Путин ги послушаше предупредувањата од САД – вели за ТВ 24 безбедносниот експерт Методи Хаџи Јанев. Тој анализира зошто Исламска држава нападна токму сега.