Кежаровски за тв 24: Позициите на Гаши во овој момент се поголеми одошто во друго време кога би биле преговорите

Новинарот Томислав Кежаровски во емисијата 24 анализа смета дека е се поизвесно влегување на Алтернатива во владата, а позициите на Гаши во овој момент се поголеми одошто во друго време кога би биле преговорите.

- Африм Гаши ги поставува неговите услови на маса, колку ќе бидат прифатени. Би морало да се прифатат. Ако станува збор што нам ни требаше, најмалку тоа што ни треба е постапката со оставката на премиерот. Сметам дека таа одлука беше брзоплета, во многу лош тајминг се случи за нас. - вели Кежаровски.