Казни за 135 возачи во Скопје

На територија на Град Скопје во вчерашните контроли во сообраќајот изречени се вкупно 135 мерки, меѓу кои за возење повеќе од дозволената брзина 20 санкции, 12 мерки за возење без возачка дозвола, пет санкции за минување на затворен сигнал - црвено светло, 13 мерки за користење на мобилен телефон при возење...

МВР денеска соопшти дека сообраќајните контроли продолжуваат и во наредните денови.