„Kармина Бурана“ во Сараево
Foto

„Kармина Бурана“ во Сараево

Од убавите вести од културата, ансамблот на националната опера и балет гостува во Сараево, во салата „Мирза Делибашиќ“, во Скендерија. На репертоарот е македонската изведба на „Кармина Бурана“ од Карл Орф. На сцената има над 200 учесници.

Јана Серафимова за впечатоците од Сараево:

0 Коментари

Остави коментари