Калевска - Ванчева за ТВ 24: Непримерно е во 21ви век да некој некому му поставува услови за идентитет

Снежана Калевска - Ванчева од СДСМ во емисијата 24 анализа рече дека отстапките кои се нормални во ијалог нни случајно не може да значат она што Бугарија го бара од нас.

- Црвените линии се јасно исцртани. Донесовме заедничка резолуција и она што значи чепкање во идентитетот, јазикот. Непримерно е во 21ви век да некој некому му поставува такви услови, а тоа се основните постулати на кои почива европскиот договор. - рече Калевска - Ванчева.