Какво е руското влијание на Балканот?

По Вучиќ-Вучиќ. Србија лани со 3 и пол милјарди странски инвесиции. Сојузништво со Русија, намигнување кон ЕУ и Пекинг, различни аршини за Украина, никогаш во НАТО. Дали Белград е центар на руските разузнавачи во регионот?

Афера Палермо - тест за личниот и општествен интегритет. Кој ги штити обвинителот и судијата?

Битола како лична карта за македонската  статистика - остарена, при струја во темнина, со мал-широк сокак.

И Моџо е тука покрај нас.