Како земјата ќе излезе од маѓепсаниот круг на апсурди и негирања, ќе ги игнорира ли Брисел бугарските барања?
Foto

Како земјата ќе излезе од маѓепсаниот круг на апсурди и негирања, ќе ги игнорира ли Брисел бугарските барања?

Нека го слави Гоце Делчев кој сака, вели претседателот Пендаровски. Софија не попушта, бара Македонците да признаат дека се вештачка нација создадена во 1945. Како земјата ќе излезе од маѓепсаниот круг на апсурди и негирања, ќе ги игнорира ли Брисел бугарските барања? Колку е важна опозицијата во овие историски процеси, може ли ВМРО-ДПМНЕ да се консолидира на европскиот пат, како што бараат сестринските европски партии. Полицијата го казни премиерот Заев и министри за собраќаен прекршок, најава за правна држава или ефтин ПР?

Дебатираа Петар Богојески од Македонски концепт, Страшо Ангеловски, основач на една од првите партии во Македонија, МААК конзервативна и Љубомир Јосифовски, екс - пратеник на НСДП.

0 Коментари

Остави коментари