Како се местеа случаите „Шпион“ и „Ликвидација“?

Како се местеа случаите „Шпион“ и „Ликвидација“, дали власта на Никола Груевски го злоупотреби полициско - судскиот систем за пресметка со политичките неистомисленици? Кој учествуваше во креирањето на овие бомбастични предмети и зошто две години од доаѓањето на новата влада никој не одговара за креирањето на „Шпион“ и „Ликвидација“? Случаи нотирани во низа меѓународни известаи. Имаме ли таен политичко - судски заговор за покривање на местенките и криминалот од минатото?

Разговараме отворено, без ракавици со новинарот Зоран Божиновски и адвокатот и поранешен судија Валентин Зафиров.