Како работат инспекциите во пронаоѓање и санкционирање на загадувачите?
Foto

Како работат инспекциите во пронаоѓање и санкционирање на загадувачите?

Игнорирањето на проблемот со аерозагадувањето остави зад себе наталожени проблеми чии последици на свој грб директно ги чувствуваат граѓаните. Како работат инспекциите во пронаоѓање и санкционирање на загадувачите? Дали домаќинствата се убедливо најголемиот загадувач на воздухот во Скопје? Намерно или не, никој не зборува за тешката индустрија и големите загадувачи. Владата вети двојно почист воздух до 2020-та. Амбициозно четиво или далечна реалност? Во Отворено - заменик министерот за животна средина Јани Макрадули, Александра Бујаровска од фронт 21/42, пратеничката Маја Морачанин, Антонио Јовановски - претседател на Гоу Грин и д-р Драган Ѓоргев од Институт за јавно здравје.

0 Коментари

Остави коментари