Како ќе се спасуваат работните места во најпогодените бизниси?
Foto

Како ќе се спасуваат работните места во најпогодените бизниси?

Ковид 19 кризата зема замав, администрацијата се престројува, кафеаните под клуч по 23 часот. Потребни ли се нови мерки и рестрикции во економијата? Дали приватниот сектор може да издржи уште еден удар? Се ситни оваа тешка година? Ребалансираниот буџет се уште не е усвоен во Собранието, а треба да се крои новиот за 2021-та. Ако здравствената агонија забави, имаме шанси за оптимизам, ако се продлабочи? Што ги чека граѓаните и фирмите? Ќе има ли редовна исплата на плати, пензии, социјални надоместоци? Како ќе се спасуваат работните места во најпогодените бизниси? Економијата ги живее историски најтешките времиња, дали ќе биде онаа народната „кој ќе преживее, ќе раскажува“.

Во 24 анализа гостуваа министерот за финансии Фатмир Бесими, стопанственикот Антони Пешев и профeсорот и еден од поранешните министри за финансии, Никола Поповски.

0 Коментари

Остави коментари