Како кичот и шундот во уметноста ги урнисаа вистинските уметнички вредности?
Foto

Како кичот и шундот во уметноста ги урнисаа вистинските уметнички вредности?

Дали политиката ги отру и онеме вистинските уметници? Дали вљубениците во драмската уметност се реално присутни денес во театрите или нив ги заменија некои нови клинци-скороевичи кои можеби и не разбираат многу од уметноста, но вложуваат во неа и треба да бидат таму видени. Кичот и шундот во уметноста (музичката, ликовната, театарската) се качија на пиедесталот и ги урнисаа вистинските уметнички вредности, како да се бориме против тоа?

Гости се актерката Сабина Ајрула Тозија и Весна Гиновска Илкова, првенец на Националната опера и балет

0 Коментари

Остави коментари