Како ја завршуваме 2019 година на економски план?
Foto

Како ја завршуваме 2019 година на економски план?

Ја ситниме економската 2019 година. Според Владата ова е година на економски успеси. Зголемени се платите на буџетарите, пензиите, минималната плата и републичкиот просек невработената е намалена на историско најниско ниво. Според опозицијата ова е година на економски неуспеси, ветени, а неостварени капитални инвестиции. Како ја завршуваме годината?

Гости се Љупчо Зиков, универзитетскиот професор, професорот Дарко Лазаров и Кирил Колемишевски, заменик министер за економија.

0 Коментари

Остави коментари