Како и кој пред очите на институциите една деценија не уплаќал придонеси во вториот пензиски столб?
Foto

Како и кој пред очите на институциите една деценија не уплаќал придонеси во вториот пензиски столб?

Скандал го тресе пензискиот систем, ограбени пензиите на 12.000 вработени - идни пензинери. Како и кој пред очите на институциите една деценија не уплаќал придонеси во вториот пензиски столб? Од каде ќе почне истрагата -за сегашните пензионери – нов модел на усогласување на пензиите – дали пензиите ќе се намалуваат, стагнираат или растат?

Реформи во пензискиот систем мора да има – од каде почнаа, дали секој ќе мора да жртвува дел од својот финансиски колач – и пензионерите, и вработените и бизнисот? Во новото изданите на Тренд–Анализа ексклузивно за најновиот скандал со пензиите зборува министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска. Дебатно соочување со претставници на пензионерите: Станка Трајкова, Сојуз на пензинери, Марјан Спасовски, Синдикат на пензионери и Благица Петрески, „Финансе тинк“.

0 Коментари

Остави коментари