Како и кој ќе ја заштити администрацијата од закани и уцени?
Foto

Како и кој ќе ја заштити администрацијата од закани и уцени?

Дали вработените во јавниот сектор ќе бидат мета на партиско поткусурување во предизборието? Како и кој ќе ја заштити администрацијата од закани и уцени? ВМРО-ДПМНЕ со листа на партиски и роднински врботувања во власта. И СДСМ со листа на вработени блиски на опозицијата. Пред избори – стотици огласи за вработување. Поткуп или потреба од кадри во институциите? Што се случува во министерството за информатичко општество и администрација? Ресор изборно скорен по пржински концепт.

Аргументите ги соочуваат министерот Дамјан Манчевски од редовите на СДСМ и дополнителниот заменик министер Невенка Стаменковска Стојкоски од ВМРО-ДПМНЕ.

0 Коментари

Остави коментари