Како да се справиме со епидемијата
Foto

Како да се справиме со епидемијата

Се наоѓаме во ситуација во рамките на светот на нешто што ќе го викаме новото нормално. Човек чувствува взнемирност, нервоза и на моменти паника. Медиумите во овој случај се јавуваат како смирували на паниката, следејќи ги информациите од официјалните институции. Довербата ја даваат кон исклучиво потврдени информации. Сите имаме потреба како заедница да се чуваме едни со други од себеси.

Гости во Коментар се д-р Мирјана Јовановска Стојановска, претседателка на Комората на психолози и Билјана Петковска, директорка на Македонскиот институтот за медиуми

0 Коментари

Остави коментари