Како да се сочува менталното здравје на вработените и децата во градинките
Foto

Како да се сочува менталното здравје на вработените и децата во градинките

Преставници на на повеќе детски градинки од земјава деновиве во Дојран се едуцираа како да се прифати ово ново време без притоа да се наруши меналното здравје и да се воспостоваи соодветна комуникација и со родителите се со цел полесно да се надмине новите правила што ги наложува пандемијата.

Градинктие работата со ограничен капацитет заради новите протоколи. Дечињата се навикнуваат на нови правила што сето тоа може да предизвика и соодветен стрес, велат од градинките кои признаваат дека стравот си го прави своето и во овие установи се помалку деца има.

Од Институтот за европски образовни, социо-културни и економски политики ЕВРОПА ЗА ТЕБЕ потенцираа дека не смее да се прави дискриминација на оздравените пациенти од ковид 19 посебно ако се деца кои престојвуаат во градинки.

Градинките почнаа со работа од 9 октомври а изминативе денови здравствените власти соопштија и за инфицирани деца кои престојувале во детски установи.

0 Коментари

Остави коментари