Како да се смири агресивноста во Софија и Скопје?!
Foto

Како да се смири агресивноста во Софија и Скопје?!

Монолози кај историчарите - полемики меѓу политичарите. Софија и Скопје во клинч. Зошто се проблематизираат етничките белези? Една порта – два влеза за патриотизам и национализам. Кака да се сака државата? Интервју со директорот на бугарската новинска агенција Бгнес и социологот и универзитетски професор Иљо Трајковски македонскиот јазик не влегува на факултет?

Нема студенти, нема научен подмладок. Интервју со проф. Искра Пановска од Филолошкиот факултет во гардот под исарот напролет нов изборен мегдан на власта и опозицијата.

Кој ќе го замени Бочварски? Какви се шансите на Апасиев Левицата како парламентарно изненадување? Хроника од Штип.

Заврши синодот на цариградска патријаршија. Целосен молк за подгреаниот оптимизам дека Вартоломеј ќе го примени укаринското сцеанрио во признавањето на самостојноста на МПЦ во православниот свет. Уште во најавите стигна и сугестиите. Интегрирајте се прво дома. Што станува со судбината на црквата на Јован Вранишковски и дали македонските власти ќе ја реализираат одлуката на судот во Стразбур за нејзина легализација? Тв колумна на отец Давид Нинов од ПОА

0 Коментари

Остави коментари