Како да се препознае трговијата со луѓе?
Foto

Како да се препознае трговијата со луѓе?

Како да се препознае дали децата се ертви на трговија со луѓе? Како да се заштитат и едуцираат? Кои се првите алармантни сигнали дека детето е жртва на трговија со луѓе? Невладината „Отворена порта“ со својата програма помага во превенирање на трговијата со луѓе, преку едукација на училишниот персонал.

Во 24 анализа дебатираа Јасмина Димишковска Рајковска извршна директорка на „Отворена порта“ и Марија Тодоровска, програмска директорка на „Отворена порта“.

0 Коментари

Остави коментари