Каевски за „Студио 10“: Законот за амнестија не е за конкретни лица и случаи

Обезбедени се средства од ЕБОР за да се зголеми капацитетот во Идризово за нови затвореници. Законското решеније за амнестија не е концпериано за конкретен случај или личност. Овој закон е за лесни кривични дела, коишто ке ги ослободи дел од затворениците за да се овозможи простор во затворите за да има простор за они кои направиле потешки кривични дела. ВМРО-ДПМНЕ ниту има став ниту имаат капацитет ниту се демократска партија. Над 2000 луѓе чекаат да отслужат казна затвор. Слично вакво законско решение дури и многу полиберално се донесе во 2018 година каде ВМРО-ДПМНЕ го поддржа истото. - вели за „Студио 10“ Дарко Каевски.