Каде се странските инвеститори и дали ги задржаа вработените?
Foto

Каде се странските инвеститори и дали ги задржаа вработените?

Тоа што го трошиме денеска, ќе треба да го вратиме утре. Се стега ременот околу должничката позиција на земјава. Големи стапки на економски раст, кратања или зголемување на даноци - кое сценарио е најблиску до нашата реалност. Со буџетски пари се гаснат пожари во приватниот сектор, субвенции за плати, еднократна помош. Пари и за пензионерите. Социјални или економски мерки спроведува власта? Дел од домашните фирми колабираа, други остварија добивки и во време на криза. Каде се странските инвеститори? Дали ги задржаа вработените? Има ли власта концепт како да донесе нови? 

Во 24 анализа гостуваа универзитетскиот професор Игор Ивановски и Дејан Павлески, директор на Агенцијата за странски инвестиции.

0 Коментари

Остави коментари