Каде се очекува најсилната изборна битка?

Жешки локални избори на есен. 297 кандидати за градоначалници. Само за Скопје 12 кандидатури. 546 листи за советници. Рекорден број на независни кандидати за градоначалник и советници. Дали независните ќе ја поматат математиката направена во партиските кујни? До вчера вербално војуваа - сега партнерски ќе освојуваат гласови. Дали меѓуетнички коалиции најавуваат здрав плурализам или се само маркетинг? Каде се очекува најсилната изборна битка на изборниот 17 октомври? За голем дел од општините и по повеќе од пет кандидати за градоначалници. Има ли некој шанса да извојува победа уште во првиот изборен круг?

Дебатираа политичките аналитичари Владимир Божиновски, Никола Спасов и Алберт Муслиу.