Каде чекори економијата и дали се ќе зависи од вакцинацијата?
Foto

Каде чекори економијата и дали се ќе зависи од вакцинацијата?

Петтиот пакет антикризни мерки во Собрание. Опозицијата пакува амандмани. Кога парите, поддршката и логистиката ќе стигнат до фирмите и до граѓаните?

Угостители и организатори на свадби, турстички водичи, сопственици во првиватни градинки и игротеки, дел од помалите бизниси со загуби.

Менаџерите на протести. Битка за секое работно место, но и за отворање на нови. Што и како работат фирмите во слободните економски зони?

Дали власта носи розови очила или опозицијата не сака да препознае успех? Каде чекори економијата и дали се ќе зависи од вакцинацијата?

Дебатираа Јован Деспотовски директор на Дирекцијата за слободни економски зони. Љупчо Пренџов - пратеник од ВМРО ДПМНЕ, Марија Синадиновска арсовска угостител и Благица Петрески, економист.

0 Коментари

Остави коментари