Кацарска за ТВ 24: Постои ризик од понатамошна злоупотреба на бугарските барања кон земјава

Францускиот предлог објавен во медиумите има гоелм дел од бугарските барања вграден во преговарачката рамка, а предвидува рана промена на уставот која е поврзана со отворањето на поглавјата, вели за ТВ 24 директорката на Европскиот институт за политика Симонида Кацарска.

Таа тврди дека треба да се почека официјалниот документ, но ставовите на земјите членки на ЕУ.