Кацарска за „Европат“: Внесувањето на Бугарите во уставот може да биде проблематичен чекор

Внесувањето на Бугарите во уставот може да биде проблематичен чекор, смета Симонида Кацарска од институтот за европски политики. Софија би можела да се повикува на правата на конституивните народи во уставот и полесно да наоѓа причини за да прави проблеми на европскиот пат.