Кацарска од ЕПИ: Разликите за францускиот предлог не може да се надминат за кратко време

Францускиот предлог кој доби зелено светло од бугарскиот парламент според бугарските власти, сега чека на потврда од Скопје.

Според дел од експертите, многу тешко е за краток период македонската страна да направи поместување на црвените линии.

Симонида Кацарска од ЕПИ вели дека повеќе надеж треба да му се даде на чешкото претседателство кое почнува на 1 јули иако претходно најавија дека фокусот на нивното претседавање ќе биде за Украина.