Јубилеј – 60 години Музеј на современата уметност, колекција од над 5.300 уметнички дела

Пикасо, Хокни, Вазарели – уникатни бевременски уметнички дела во Музејот на современа уметност. Бастионот на уметноста одбележува 60 години јубилеј. Не само странски, музејот бил и е место за промоција и израз на домашни автори.