Јовески: Обвинителството мора да го применува КЗ

За измените во Кривичниот законик никој не не консултираше. Законот е донесен набрзина и без побарано мислење. Вели државниот јавен обвинител Љубомир Јовевски. Според него, се било проценка на политичарите.